Energetika.ba
Novosti

FERK usvojio više odluka vezanih za energetiku

Autor: Energetika.ba
FERK usvojio više odluka vezanih za energetiku

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj sjednici usvojila je više odluka vezanih za energetiku.

Usvojeno je rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva "AJNEX" iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu "AJNEX", priopćeno je iz FERK-a.

Također, doneseno je i rješenje o oduzimanju dozvole za opskrbu električnom energijom - dozvole II. reda imatelju dozvole "G-Petrol" iz Sarajeva te he usvojen zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostojenju obnovljivih izvora energije, podnositelja zahtjeva "GMC" iz Usore.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je rješenje po prijedlogu dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva "GAS PETROL" iz Tešnja.

Također, usvojena su dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: "FUEL BOSS" iz Zenice i "BIČAKČIĆ SOLAR" iz Sarajeva.

FERK je usvojio i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SD "ASEA iz Zavidovića za solarnu fotonaponsku elektranu "ASE 2-23", "BIO BRAND" iz Jablanice za solarnu fotonaponsku elektranu "BIO BRAND te "CONRA" iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "Adil 2".

Energetika.ba