Energetika.ba
Novosti

Hyundai najavio električni koncept za sajam u Frankfurtu

Autor: Energetika.ba
Hyundai najavio električni koncept za sajam u Frankfurtu

Kompanija Hyundai je objavila teaser kojim najavljuje novi koncept za Sajam automobila u Frankfurtu.

U julu ove godine Hyundai je objavio teaser novog misterioznog modela koji će debitovati u Frankfurtu, a nešto kasnije je otkriveno da će se pojaviti nova generacija modela i10. No, to neće biti jedina uzbudljiva premijera iz južnokorejske kompanije. Novi teaser najavljuje potpuno električni koncept s oznakom "45", a globalni debi je zakazan za 10. septembar u Hali 11 na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Hyundai zasad ne otkriva detalje, ali se zna da koncept 45 predstavlja uvid u dizajnerski jezik nadolazećih električnih modela.

Prototip je inspirisan prvim modelom iz sedamdesetih godina pršlog stoljeća te predstavlja evoluciju Hyundaijevog dizajnerskog jezika Sensuous Sportiness.

Tehničkih detalja zasad nema, ali se zna da će koncept imati električni pogon. Prema nekim izvorima, sadržavat će prilagodljive komponente te "digitalnu" prednju masku s osvjetljelim konturama prednjih svjetala. To najavljuje da će kupci u budućnosti imati više slobode u dizajniraju vlastitih automobila kao što danas dizajniraju svoje domove.

Energetika.ba