Energetika.ba
Novosti

Nema nestašice, osigurana sirovina za proizvodnju peleta

Autor: Energetika.ba

Iz kompanije KOVAN M.I. doo Gračanica, lidera u proizvodnji drvnog peleta, kotlova i kamina na pelet, široj javnosti dobro poznatih proizvoda pod bh.brandom „EKOLINE Kovan“, danas je saopšteno da frabirka peleta ove kompanije smještena u Olovu proizvodi punim kapacitetom.

“Sirovinu za proizvodnju smo davno osigurali. KOVAN M.I. doo ne izvozi pelet u cilju što bolje snadbjevenosti domaćeg tržišta. Svim korisnicima „EKOLINE Kovan“ kotlova i kamina smo osigurali dostupnost peleta, i to po garantovanim cijenama.

Cijene našeg peleta se formiraju na bazi nesezonske, međusezonske i sezonske cijene, i moram Vas izvjestiti da se ove cijene nisu mjenjale još od 2012.godine. Sezonska cijena „EKOLINE Premium“ peleta A1 kvaliteta, počev od 15.10.2016.godine pa do danas, je iznosila 280,00 KM po toni“, navode u saopštenju.

Dodaju da su proizvođači peleta osigurali dovoljne količine peleta za grejnu 2016/2017 godinu, a u ljetnom periodu se pojavio i višak peleta, zbog čega su mnogi bili i prinuđeni izvoziti energent na ino tržišta.

Energetika.ba