Energetika.ba
Novosti

Nikšić i Posa o konkretnim investicijama Mađarske u BiH

Autor: Energetika.ba
Nikšić i Posa o konkretnim investicijama Mađarske u BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiana Posu s kojim je razgovarao o predstojećoj posjeti mađarskog premijera Viktora Orbana i mogućnostima za unaprijeđenje ekonomskih odnosa.

Posa je naglasio da Federacija Bosne i Hercegovine konačno ima funkcionalnu vladu i da su za njih prioritetni mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, kao i sve bolji ekonomski odnosi. On je istako da Mađarska u posljednjih deset godina napreduje u ekonomskom smislu, te da imaju ozbiljan rast bruto društvenog proizvoda, kao i investicija.

– Vidimo velike mogućnosti za saradnju, posebno u oblastima energetike, finansija i telekomomunikacija. Naše granice su nam postale male i želimo širiti svoje investicije – rekao je Posa.

Nikšić je ocijenio kako je za Bosnu i Hercegovinu dragocjeno da sarađuje sa Mađarskom.

– Mi smo otvoren prostor za investicije prijateljskih zemalja. Što se tiče Vlade Federacije BiH i mene, vrata su otvorena i zainteresirani smo za saradnju. Posebno kako bi se stvorio što bolji ambijent za investicije iako smo svjesni da nismo preveliko tržište – kazao je federalni premijer, saopćeno je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Mađarski premijer Orban boravit će u Bosni i Hercegovini ove sedmice.

(Energetika.ba / FENA)