Energetika.ba
Novosti

Počinje ekološki sajam “EKOBIS 2018”

Autor: Energetika.ba
Počinje ekološki sajam “EKOBIS 2018”

Šesnaesti međunarodni ekološki sajam „EKOBIS 2018“ bit će otvoren sutra pod motom „Uzgojimo vlastitu hranu – pažljivo birajmo ishranu“, s obzirom da je ovogodišnja tema „Poljoprivredna proizvodnja i prehrambena industrija“.

Generalni pokrovitelj Sajma u Bihaću je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, dok je ovogodišnji regija -partner Virovitičko – podravska županija.

– S obzirom na ekonomsku situaciju, zaista ove godine nije bilo lako organizirati ovakav događaj. Bez obzira na sve, potrudili smo se da u naredna tri dana u Bihać dovedemo ugledne i uspješne privrednike iz regiona i svijeta. Promovirat ćemo zdrave vrijednosti, naravno ekologiju, te ćemo insistirati na pozitivnim pričama. Zato smo ponovo uvrstili i nagradu za najuspješnije privrednike u 2017. godini – istakao je generalni sekretar Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Nihad Šušnjar

EKOBIS je sajam izložbeno-prodajnog karaktera na kojem su se do sada predstavili izlagači iz: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i Izraela. Ove godine, na sajmištu, u sportskoj dvorani „Luke“, predstavit će se više od 200 izlagača iz nekoliko zemalja regije.

– Imat ćemo oko 230 izlagača, na 130 unutrašnjih i vanjskih izložbenih prostora. Za razliku od prošle godine, u tom parametru imamo povećanje od 5 do 10 posto. Nastojat ćemo da svi ovogodišnji posjetitelji zapravo vide nešto novo i da ih maksimalno zainteresujemo za sve prezentacije naših izlagača – rekao je direktor Sajma Enes Ružnić.

U proteklih 15 godina, na EKOBIS-u se predstavilo više od 3. 000 izlagača iz 18 zemalja, a Sajam je posjetilo više od 200. 000 posjetilaca. Organizatori ovome obavezno dodaju i više od 500 uspješno realizovanih pratećih sadržaja.

Ovogodišnje, šesnaesto sajamsko izdanje trajat će do 16. septembra.

Energetika.ba / FENA