Energetika.ba
Zaštita okoliša

Na sajmu Ekobis predstavljena web stranica Turističkog klastera Una

Autor: Energetika.ba
Na sajmu Ekobis predstavljena web stranica Turističkog klastera Una

Na Međunarodnom sajmu ekologije Ekobis koji je održan u Bihaću, predstavljena je web stranica Turističkog klastera Una, a njegovu važnost prepoznali su direktor Nacionalnog parka Plitvička jezera i voditelj TK Hercegovina potpisivanjem sporazuma o suradnji.

- Klasterizacija je jedini način opstojnosti i konkurentnosti na tržištu. Ovaj trend je već odavno zahvatio Europu i mi moramo to slijediti. Oni koji ne budu radili zajedno, teško da će imati prolazak na tržištu – rekao je voditelj TK Hercegovina Stjepan Primorac.

Surađujemo od početka, dodao je on, još od vremena kad se osnivao TK Una, a sada, kad TK Una već ima neke zavidne rezultate, krećemo ka praktičnoj suradnji.

- Prva takva suradnja dogodit će se u okviru regionalnog EU projekta BACCAR. Već sredinom sljedećeg mjeseca ova dva naša klastera zajednički će krenuti na studijsko putovanje u Istru i Italiju, a nakon toga slijede nam i nastupi na jesenjim i proljetnim turističkim sajmovima – najavio je Primorac.

Upriličena je i terenska prezentacija nekih od 14 novih turističkih paketa TK UNA. Predstavnici turističkih agencija i gosti iz susjednih NP Plitvice i TK Lika imali su priliku kušati seoski doručak u etno selu Čardaklije, probati rakiju Turističkog centra Neron, vidjeti smještajne kapacitete naselja Natura Art i Japodskih otoka, slapove Štrbački i Milančev buk te izradu tradicionalnih suvenira udruženja žena Kulen Vakuf.

TK Una osnovan je u okviru provođenja regionalnog projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude“(PA4NP) koji provodi WWF Adria a financiran je od strane Švedske razvojne agencije (SIDA), saopćeno je iz Odjela komunikacija WWF Adrije u BiH.

Energetika.ba / FENA