Energetika.ba
Novosti

Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta u Sarajevu

Autor: Energetika.ba
Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta u Sarajevu

Federalna vlada je prihvatila informaciju o provedbi javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu, objavljen 14.6.2018. godine, s rokom dostave ponuda do 30.6.2018. godine, navodi se u saopćenju.

Kako se navodi, pristigla je jedna ponuda koju je dostavio Energoinvest d.d. Sarajevo, a odnosi se na kupovinu poslovnog prostora u njegovoj poslovnoj zgradi, objekat “B”, u ulici Hamdije Čemerlića 2 u Sarajevu, ukupne površine 24.599,65 m2 na 21 etažnoj jedinici.

Cijena ponuđenog poslovnog prostora iznosi 54.000.000 KM.

Oko zgrade postoji mogućnost obezbjeđenja odgovarajućeg broja parking mjesta, navodi se.

"Na osnovu uvida u dostavljenu dokumentaciju, posebno formirana komisija konstatovala je da je ponuda Energoinvesta d.d. Sarajevo formalno-pravno valjana. Uz ostalo, dostavljene su i izjave ponuđača da prihvata da kupoprodajna cijena bude isplaćena obročno u roku od tri godine i da su nekretnine useljive odmah u skladu s dinamikom plaćanja", stoji u saopštenju Vlade FBiH.

Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH zadužena je da, za sljedeću sjednicu Vlade FBiH, pripremi prijedloge dokumenata bitnih za realizaciju pitanja trajnog smještaja.

Energetika.ba