Energetika.ba
Sjednica

FERK donio Pravilnik o izvještavanju i više rješenja

Autor: Energetika.ba
FERK donio Pravilnik o izvještavanju i više rješenja
FERK / Ilustracija

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na sjednici u utorak donijela je Pravilnik o izvještavanju kojim se propisuju vrste izvještaja, dokumentacija i obrasci, kao i rokovi i način na koji imatelji dozvola za obavljanje energetskih djelatnosti i Operator za obnovljive izvore energije i učinkovitu kogeneraciju redovito izvještavaju FERK.

Podnositelju zahtjeva DRIN - ENERGIJA d.o.o. iz Gruda donesenim rješenjem je izdana Dozvola za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije u solarnoj fotonaponskoj elektrani "PETNJIK".

Donesena su i rješenja kojima je status kvalificiranog proizvođača utvrđen za 11 podnositelja zahtjeva: "ŠUMMEX" d.o.o. Vareš, „A&A ENERGY“ vlasnika Amne Nalić iz Maglaja, „MAESA” Tešanj, PPUD „MECA“ d.o.o. Novi Travnik, OD SOLAR PARK „BOŽE I TOMISLAV“ vlasnika Bože Ereša iz Ljubuškog za dvije solarne fotonaponske elektrane, PENAVA d.o.o. Posušje, „ELEKTROPRIZMA“ d.o.o. Tešanj, „SJAJ” Maglaj d.o.o. za dvije solarne fotonaponske elektrane, PSE d.o.o. iz Mostara, „BH Energy“ vlasnika Jasmina Kotorića iz Tešnja i Solarni kolektori „TOLA-ELECTRONIC“ vlasnika Fuada Zlotrga iz Zenice.

Također, nakon razmatranja žalbi na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, FERK je na sjednici donio pet rješenja i zaključak, prenosi FENA.