Energetika.ba
Vodovodne mreže

Iz sredstava od vodnih naknada 247.000 KM za projekte Grada Goražda

Autor: Energetika.ba
Iz sredstava od vodnih naknada 247.000 KM za projekte Grada Goražda
Foto: Fena

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisali su danas ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata Grada Goražda.

Iz sredstava prikupljenih po osnovu vodnih naknada u budžetu Ministarstva za privredu u ukupnom iznosu od 247.000 KM bit će sufinanisrana dva značajna projekta Grada Goražda kojima bi se dugoročno trebali riješiti problemi u naseljima Obarak i Ilovača.

Premijer BPK Goražde Edin Ćulov naglasio je da se na ovaj način nastavlja saradnja s Gradom Goražde vezana za sufinansiranje najvažnijih projekta.

- U konkretnom slučaju za sanaciju dijela vodovodne mreže u naselju Ilovača izdvojeno je nešto više od 104.000KM, a drugi projekt se odnosi na sanaciju ulice Murisa Živojevića u naselju Obarak, a riječ je o prikupljanju i odvodnji oborinskih voda s ove lokacije kako bi se konačno riješio i ovaj problem. U ovu namjenu će biti utrošeno 143.000KM uz pet posto učešća Grada Goražde - precizirao je Ćulov.

Rok za izvođenje radova je 30 dana, a po riječima gradonačelnika Ernesta Imamovića, ugovor sa izvođačem radova je već zaključen,

- Možemo reći da će se konačno početi sa izvođenjem radova na zadovoljstvo naših građana, a s obzirom na građevinsku sezonu, nadamo se da nećemo imati problema pri njihovom izvođenju - kazao je Imamović.