Energetika.ba
strateško partnerstvo

Advance Capital Partners preuzima 60 posto kapitala hrvatskog Solvisa

Autor: Energetika.ba
Advance Capital Partners preuzima 60 posto kapitala hrvatskog Solvisa
Foto: Solvis

Specijalni investicioni fond Advance Capital Partners i osnivač i suvlasnik Solvisa, Stjepan Talan postigli su dogovor o strateškom partnerstvu u tom velikom hrvatskom proizvođaču solarnih panela i integrisanih fotonaponskih rješenja.

„Po ispunjenju određenih ugovornih uslova i obezbijeđivanja regulatornih odobrenja nadležnih tijela za zaštitu konkurencije, specijalni investicioni fond kojim upravlja Advance Capital Partners postat će vlasnik 60 posto poslovnih udjela u Solvisu”, navodi se u saopštenju Advance Capitala koju je prenio Poslovni dnevnik.

Strateško partnerstvo, kako su naveli, omogućit će sprovođenje zajedničkih strateških razvojnih planova, internacionalizaciju poslovanja i razvoj novih ekološki prihvatljivih energetskih rešenja.

„Zahvaljujući diversifikaciji poslovanja i sopstvenom razvoju najnaprednijih solarnih sistema Solvis je već danas vrlo uspješan na svjetskim tržištima. Naši planovi su vrlo ambiciozni, a za njihovo sprovođenje želimo da unaprijedimo korporativno upravljanje društvom, privučemo dodatne kvalifikovane stručnjake, razvijemo i implementiramo značajne projekte za Solvis kao i da omogućimo zelenu tranziciju u regionu“, rekao je suvlasnik i direktor Solvija Stjepan Talan, koji će zadržati obje pozicije u kompaniji.

Talan je istakao da im je prioritet bio da pronađu finansijski snažnog partnera koji će razumjeti njihov poslovni model i pomoći mu u sljedećoj fazi razvoja.

„Vjerujem da smo ga pronašli u Advance Capital Partners“, poručio je Talan,.

Predsjednik Uprave Advance Capital Partnersa Aleš Škerlak naglasio je da im je cilj da razviju Solvis kao vodećeg pružaoca energetskih rešenja u Adria regionu kao i da ga pretvore u globalno prepoznatljivog igrača na području naprednih integrisanih fotonaponskih modula (BIPV).

“Sa dodatnim finansijskim sredstvima, Solvis će biti sposoban da u budućnosti još efikasnije i brže razvija sopstvene projekte sunčanih elektrana. U sljedećih pet godina planiramo da izgradimo dodatne kapacitete u regionu od oko 500 MW“, najavio je Škerlak.