Energetika.ba
Sokolac

Bjelica: Solarna elektrana - temelj zelene privrede opštine i regije

Autor: Energetika.ba
Bjelica: Solarna elektrana - temelj zelene privrede opštine i regije
Solarna elektrana

Solarna elektrana predstavlja temelj na kojem će se graditi zelena privreda i razvoj Sokoca i cijele Romanije, izjavio je načelnik ove opštine Milovan Bjelica povodom potpisivanja ugovora o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne fotonaponske elektrane u ovoj lokalnoj zajednici.

Bjelica je naglasio da je to jedan od najvažnijih dana za novi privredni zamah ove lokalne zajednice i cijele regije, saopšteno je iz Opštinske uprave Sokolac.

- Od kompanije koja je prepoznala naš Sokolac kao mjesto koje ima potencijal očekujemo da nastavi ulaganje, da i druge kompanije iz konzorcijuma, kao i poslovni partneri ovog holdinga na Sokocu izgrade svoje pogone i predstavništva - istakao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, Sokolac radi na uspostavljanju slobodne poslovne zone i time ide u susret investicijama koje će se razviti iz ovog uspješnog projekta.

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić potpisao je danas u Banjaluci sa direktorom kompanije "Enerstejt" Sokolac Rajkom Zubanom ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne fotonaponske elektrane instalisane snage 100 megavati, što je najveća investicija u toj opštini vrijedna oko 100 miliona eura.