Obustavljena revizija Operatora za obnovljive izvore energije

Obustavljena revizija Operatora za obnovljive izvore energije

Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine u dva pokušaja nije uspio obaviti finansijsku reviziju "Operatora za obnovljive izvore e

Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine u dva pokušaja nije uspio obaviti finansijsku reviziju “Operatora za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju” zbog činjenice da rukovodstvo firme nije dostavilo traženu dokumentaciju.

Prvi pokušaj revizije urađen je 10. decembra prošle godine, međutim, zbog nedostavljanja tražene dokumentacije već na početku došlo je do ograničenja.

Nakon što je više puta zatražena dokumentacija, direktor Operatora je izjavom potvrdio nemogućnost dostavljanja dokumentacije te je generalni revizor Ureda za reviziju Dževad Nekić donio zaključak o prekidu revizije.

Nakandno je zakazana revizija za 4. marta, ali ni ona nije obavljena iz istog razloga, nakon čega je ponovno donesen zaključak o obustavi završne revizije Operatora.

– O prekidu su obaviješteni Vlada FBiH kao osnivač Operatora, kao i Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju – istaknuto je u današnjem saopćenju Ureda za reviziju federalnih institucija.

Energetika.ba / FENA