Prihvaćena ostavka direktora TE “Pljevlja”

Prihvaćena ostavka direktora TE “Pljevlja”

Odbor direktora "Elektroprivrede Crne Gore" prihvatio je ostavku direktora Termoelektrane (TE) "Pljevlja" Vladimira Šestovića koju je ponudio zbog eko

Odbor direktora “Elektroprivrede Crne Gore” prihvatio je ostavku direktora Termoelektrane (TE) “Pljevlja” Vladimira Šestovića koju je ponudio zbog ekološkog incidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine.

“Odbor je, uprkos činjenicama koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, prihvatio ostavku koju je ponudio Šestović”, saopšteno je iz “Elektroprivrede Crne Gore”.

Odbor direktora je na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore, analizirao aktuelnu situaciju u TE “Pljevlja”, njene uzroke i posljedice.

“Elektroprivreda Crne Gore” izvinila se građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog ekološkog incidenta koji se dogodio 4. jula, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju.

“Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji, što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije `Maljevac`, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra”, navodi se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore podnijela je ranije krivičnu prijavu protiv TE “Pljevlja” i četiri odgovorna lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina, a crnogorska Vlada je zatražila od “Elektroprivrede Crne Gore” da hitno sanira štetu nastalu usljed ulivanja otpadnih voda iz TE “Pljevlja” u te rijeke.

Energetika.ba