Rimac pokazao svoj novi električni hipersportski auto

Rimac pokazao svoj novi električni hipersportski auto

Nekoliko dana prije premijere koja je zakazana za Sajam automobila u Ženevi iz kompanije Rimac Automobili objavili su kratki video koji poprilično otk

Nekoliko dana prije premijere koja je zakazana za Sajam automobila u Ženevi iz kompanije Rimac Automobili objavili su kratki video koji poprilično otkriva izgled njuhovog novog hipersportskog električnog automobila.

U utorak 06. marta Rimac Automobili predstavljaju svoj potpuno novi model, a ekipa portala Klix.ba biće tamo da vam donese prve fotografije i potpune detalje ovog novog “hi-tech” čuda iz Hrvatske.

Rimac Concept Two tek je radno ime njihovog novog automobila, a njegovo pravo ime kao i svi detalji biće otkriveni tek prilikom premijere u Ženevi.

Za sada iz Rimac Automobila najavljuju da će novi model i dalje biti sportski dvosjed, ali da će biti još brži i snažniji od Concept One modela, ali i skuplji. Uz to planiraju auto proizvesti u znatno većoj seriji nego prvi, pa tako najavljuju produkciju oko 100 primjeraka, od čega bi oko 20 primjeraka trebalo biti proizvedeno već ove godine.

Energetika.ba / Klix.ba