Sarajevogas apeluje da se riješi nastali problem sabdijevanja gasom

Sarajevogas apeluje da se riješi nastali problem sabdijevanja gasom

Kantonalno javno komunalno preduzeće „Sarajevogas“ d.o.o. Sarajevo saopćilo je danas da, ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem ni

Kantonalno javno komunalno preduzeće „Sarajevogas“ d.o.o. Sarajevo saopćilo je danas da, ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, procjenjuju da će količine prirodnog gasa kojima ovo preduzeće raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

-Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo – navodi se u saopćenju Sarajevogasa, te dodaje da će o eventualnim promjenama i najnovijim informacijama obavještavati javnost.

KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo je obaviješteno da “Gas Promet” a.d. u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH Gas d.o.o. Sarajevo.

– Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdjevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gasa d.o.o. Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj – navodi se u saopćenju.

U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo, iz ovog preduzeća apeluju na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdijevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja.

( FENA)