Srbijagas uzima kredit od 30 miliona eura za nabavku gasa

Srbijagas uzima kredit od 30 miliona eura za nabavku gasa

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potvrdio je u izjavi za Blic da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 mil

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potvrdio je u izjavi za Blic da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 mil EUR, te ocijenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da bez pozajmica obezbjeđuje potrebne količine energenata.

Kredit uzimamo za punjenje Banatskog Dvora, a gas koji kupimo realizovaćemo u toku grejne sezone i istovremeno ćemo vraćati kredit, kazao je Bajatović.

– Iako nikome ne dugujemo ništa, pa ni za gas, i imamo dobre poslovne rezultate, još nemamo tekuću likvidnost na nivou da bez pozajmice napunimo podzemno skladište gasa Banatskog Dvora – kaže Bajatović.

U javnoj nabavci koju je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović raspisao prije desetak dana, navodi se da je kredit potreban da bi kompanija obezbijedila tekuću likvidnost. Pravi razlog za zaduživanje u vrijeme kada se nabavljaju energenti jeste obezbjeđivanje novca za kupovinu gasa i punjenje rezervoara u Banatskom Dvoru za predstojeću zimsku sezonu, piše Blic.

Energetika.ba