Energetika.ba
Sarajevo

Svečano otvaranje "Zimske škole o energetskoj tranziciji"

Autor: Energetika.ba
Svečano otvaranje "Zimske škole o energetskoj tranziciji"
Energetika

Studenti se okupili u Sarajevu na prvoj „Zimskoj školi o energetskoj tranziciji“, organizovanoj u partnerstvu USAID-a i Univerziteta u Sarajevu.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu pozivaju medije da prisustvuju ceremoniji svečanog otvaranja „Zimske škole o energetskoj tranziciji“.

Ovo inovativno partnerstvo između vlade SAD-a, putem USAID-ovog projekta Asistencija energetskom sektoru (USAID EPA), i Univerziteta u Sarajevu okuplja studente biznisa, prava, inžinjerstva i drugih kritičnih sektora da razviju vrhunske vještine kako bi Bosnu i Hercegovinu i regiju vodili ka čistijoj, sigurnijoj energetskoj budućnosti.

Pomoćnica administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju Erin E. McKee zvanično će otvoriti Zimsku školu i učestvovati u panel diskusiji sa studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i okolnih zemalja. Na otvaranju također će se obratiti i ministrica obrazovanja i nauke Federacije BiH (FBiH) Jasna Duraković, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić, te dekanesa Ekonomskog fakulteta Meliha Bašić.

ŠTA: Svečano otvaranje „Zimske škole o energetskoj tranziciji“

KADA: 8. mart 2024.g. u 11:15 sati