Energetika.ba
Termoenergija

Izetbegović - Ji Ping: Što hitnije početi radove na izgradnji Bloka 7 u Tuzli

Autor: Energetika.ba
Izetbegović - Ji Ping: Što hitnije početi radove na izgradnji Bloka 7 u Tuzli

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga.

U prijateljskom razgovoru konstatovano je da dvije zemlje imaju dobre odnose, te je iskazana spremnost da se ovi odnosi nastave jačati posebno u oblasti ekonomske saradnje i investicija.

Ambasador Ji Ping je kazao da Kina želi jačati praktičnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom u svim oblastima, te da se implementacijom postojećih projekata i korištenjem mogućnosti koje nude inicijative 16+1 i „Pojas i put“ šalju pozitivni signali kineskim investitorima.

Sagovornici su se složili da je potrebno što hitnije početi radove na izgradnji Bloka 7 u Tuzli. U tom smislu predsjedavajući Izetbegović je naglasio da je ovaj veliki projekat veoma važan za Tuzlu i BiH jer će se tokom njegove realizacije angažirati domaće firme i u velikoj mjeri riješiti problem zagađenja zraka u Tuzli.

Tokom susreta bilo je riječi i o aktuelnim političkim pitanjima u našoj zemlji, pri čemu je ambasador Ji Ping izrazio nadu u skoro formiranje vlasti. Predsjedavajući Izetbegović ponovno je potcrtao da se formiranje vlasti može desiti veoma brzo ukoliko se sa svih strana prihvati kompromisno rješenje bazirano na principima vladavine prava i poštivanja ranije donesenih zakona i odluka, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Energetika.ba / FENA