VW redizajnirao Transporter, stiže i električna verzija

VW redizajnirao Transporter, stiže i električna verzija

Njemački gigant Volkswagen predstavio je redizajniranu verziju svog popularnog komercijalnog vozila Transporter. Osvježeni T6 dobio je novu masku

Njemački gigant Volkswagen predstavio je redizajniranu verziju svog popularnog komercijalnog vozila Transporter.

Osvježeni T6 dobio je novu masku hladnjaka i kućišta farova koji su sada opremljeni LED tehnologijom.

Tu je i tradicionalna dvobojna karoserija, a noviteti u enterijeru su 10,25-inčna digitalna kontrolna tabla i opslednja generacije MIB3 multimedijalnog sistema sa 9,2-inčnom displejem.

I u osnovnom paketu opreme VW T6.1 će posjedovati najmodernije bezbjednosne sisteme, a novitet je sistem koji brine za stabilnost vozila u situacijama snažnog bočnog vjetra.

Što se tiče pogonskih jedinica, u osnovi je unapređeni 2,0-litarski četvorocilindarski TDI turbodizel u verzijama od 90, 110 i 150 KS, a na vrhu ponude je biturbo TDI sa 199 KS.

T6.1 opciono dolazi sa 4Motion sistemom pogona na obe osovine, te automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom (DSG) koji će biti standardna opcija u verziji sa 150 KS.

VW je najavio i električnu verziju Transportera, razvijen sa tjuning kompanijom ABT T6 Bulli će pokretati elektromotor od 112 KS, a imaće autonomiju do 400 km.

Prodaja redizajniranog VW Transportera počinje na jesen.

Energetika.ba