Energetika.ba
Zaštita okoliša

Aktivnosti Raiffeisen banke u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije

Autor: Energetika.ba
Aktivnosti Raiffeisen banke u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije
Foto: FENA

Raiffeisen banka realizuje aktivnosti kojima doprinosi manjem zagađenju te poboljšanju kvaliteta života s obzirom na to da je zaštita okoliša i smanjenje emisije CO2 izuzetno važan aspekt Raiffeisen strategije održivosti.

U skladu s tim, nedavno su ispred Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu postavljena dva punjača za električna vozila, te jedan punjač ispred zgrade Glavne Filijale u Mostaru - piše FENA.

Korištenje tih punjača je potpuno besplatno za sve klijente i građane koji koriste vozila na električni pogon. Ulaganjem u razvoj infrastrukture za snabdijevanje električnih vozila Raiffeisen banka nastoji podstaći građane na kupovinu električnih vozila koja pored toga što ne zagađuju životnu sredinu, donose i značajno manje troškove korištenja i održavanja vozila.

Kako bi ta aktivnost bila cjelovita Banka je pokrenula i aktivnosti vezane za nabavku i postavku solarnih panela na svoje objekte širom Bosne i Hercegovine, a energija proizvedena na taj način će, između ostalog, biti korištena za napajanje punjača za električna vozila. Također, kako bi podstakla korištenje obnovljivih izvora energije Raiffeisen banka radi na obogaćivanju svog voznog parka električnim vozilima.

Također, Raiffeisen banka je ranije nabavila reciklomat koji je smješten na izuzetno prometnom mjestu na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Na taj način banka nastoji recikliranje učiniti dijelom svakodnevnice svih nas te doprinijeti zaštiti naše planete, saopćeno je iz Raiffeisen banke.