Energetika.ba
Zaštita okoliša

Đapo i predstavnici ArcelorMittala o planovima za zaštitu okoliša

Autor: Energetika.ba
Đapo i predstavnici ArcelorMittala o planovima za zaštitu okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je danas u Sarajevu s predstavnicima ArcelorMittala Zenica o budućim poslovnim planovima i zaštiti okoliša za sljedećih nekoliko godina, saopćeno je iz tog ministarstva.

Na sastanku je predstavljen plan provedbe mjera propisanih okolišnom dozvolom izdatom 2016. godine te je razgovarano o zahtjevu za ponovno izdavanje okolišne dozvole i nastavku sudjelovanja predstavnika te kompanije u aktivnostima koje se provode u projektu "Peace Nexus", odnosno uključivanje različitih sudionika u rješavanju problematike zaštite okoliša u gradu Zenici i šire.

Predstavnici ArcelorMittala Zenica istakli su zadovoljstvo održavanjem sastanka i mogućnošću prezentiranja postignutih rezultata kroz ispunjenje mjera propisanih okolišnom dozvolom.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima na polju zaštite okoliša, te opredjeljenje za što bolju saradnju u narednom periodu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma kojeg prenosi Ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću.

Energetika.ba / FENA