Zdravstveni objekti prioritetni za sanaciju u svrhu energetske učinkovitosti

Zdravstveni objekti prioritetni za sanaciju u svrhu energetske učinkovitosti

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o izboru javnih objekata i redoslijedu sanacija u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti i

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o izboru javnih objekata i redoslijedu sanacija u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenja CO2 emisije u Distriktu.

Na sjednici je usuglašeno da se prvenstveno realiziraju tri prioritetna objekta, i to: Bolnica u Brčkom, Dom zdravlja Brčko i Dispanzer za plućne bolesti.

Ukupna vrijednost realizacije projekta sanacije javnih objekata iznosi 600.000 maraka, od čega je rebalansom Proračuna Brčko distrikta BiH za 2020. godinu izdvojeno 500.000, a 100.000 maraka su UNDP-jeva sredstava.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za dodjelu dotacije Razvojnom programu Ujedinjenih naroda (UNDP) za 2020. godinu, kao i Prijedlog amandmana na Nacrt zakona o udrugama i fondacijama Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

 

Energetika.ba / FENA