Žunić: Nema povećanja cijene struje u RS

Žunić: Nema povećanja cijene struje u RS

Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Žunić optužio je danas opoziciju da neistinitim informacijama o poskupljenju struje

Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Žunić optužio je danas opoziciju da neistinitim informacijama o poskupljenju struje za domaćinstva u RS, manipuliše građanima.

On je u izjavi novinarima rekao da u ovom trenutku ne postoji ni promil šanse da se poveća cijena električne energije za domaćinstva u RS, a zbog čega su opozicionari za sutra najavili proteste u Banjoj Luci.

“To što radi opozicija je manipulacija i ortodoksna laž”, istakao je Žunić i dodao da se SDS i PDP služe insinuacijama, kako bi prikupili što više građana na protestima.

Vrlo je važno, ističe, da građani ne nasjedaju na provokacije.

I njegov stranački kolega Ilija Tamindžija je rekao da nijedno distributivno preduzeće u okviru “Elekroprivrede RS” nije podnijelo zahtjev za povećanje cijene struje.

“U ovom momentu niko ne razmišlja o korekciji cijene električne energije za domaćinstva u RS”, rekao je Tamindžija.

Ponovio je da se u RS razmišlja o uvođenju tri tarifne zone, po ugledu na Srbiju, ali nekada u perspektivi.

Opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini RS pozvali su građane na protest u petak, 27. septembra u Banjoj Luci kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja struje u ovom bh. entitetu.

Protest će biti održan u Parku “Mladen Stojanović”, a opozicionari tvrde da je to njihov način da izvrše pritisak na nadležne da do poskupljenja struje ne dođe.

Entitetski premijer Radovan Višković je pozvao građane da ne nasjedaju na politikanske priče pojedinaca, jer do povećanja cijena električne energije neće doći u skorije vrijeme.

Energetika.ba / FENA