Golić: Sve uključiti u zaštitu rijeka

Golić: Sve uključiti u zaštitu rijeka

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je, povodom Međunarodnog dana rijeka, da svi - građa

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je, povodom Međunarodnog dana rijeka, da svi – građani, institucije, lokalne zajednice, treba zajedno da učestvuju u zaštiti vodotoka rijeka u Srpskoj.

Golićeva je rekla da, prvenstveno, na obalama rijeka ne mogu biti izgrađene deponije.

“Sve institucije trebaju zajedno da rade da zaštitimo vodotoke naših rijeka i kompletno bogastvo kojim raspolažemo”, rekla je Golićeva novinarima u Višegradu.

Ona je dodala da se u budućnosti može govoriti o prečistačima otpadnih voda koje bi trebali da imaju privredni subjekti, dodavši da su to skupi projekti.

Golićeva je podsjetila da je resorno ministarstvo obezbijedilo bespovratna sredstva od Zelenog klimatskog fonda sa sjedištem u Južnoj Koreji za energetsku obnovu objekata.

Ona je napomenula da se zaštitom rijeka bavi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, a zaštitom od rijeka nadležno je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Međunarodni dan rijeka se obilježava 14. marta.

Energetika.ba / SRNA