Nove obmane iz BH Gas-a: Platili samo dio fakture

Nove obmane iz BH Gas-a: Platili samo dio fakture

Vijesti.ba su ranije danas objavile kako je BH Gas po naredbi Vlade FBiH izvršio uplatu po fakturi Energoinvesta za isporučeni prirodni gas i PDV.

Vijesti.ba su ranije danas objavile kako je BH Gas po naredbi Vlade FBiH izvršio uplatu po fakturi Energoinvesta za isporučeni prirodni gas i PDV. Ovu informaciju za RSE je potvrdio i direktor ove kompanije Jasmin Salkić.

Ipak, uvidom u fakturu došlo se do novog zapleta te je utvrđeno da BH Gas nije platio potpuni iznos.

Naime, iz Vlade FBIH su u saopćenju za javnost potvrdili da je “BH Gas obavijestio Vladu Federacije BiH da je postupilo po današnjem vladinom nalogu i uplatilo fakturu privrednom društvu Energoinvest dd za isporučeni prirodni gas i PDV.“

– Ova obavijest uslijedila je nakon što je Vlada FBiH jednoglasnim zaključkom naložila BH Gasu da danas izvrši uplatu po fakturi Energoinvesta za isporučeni gas i PDV, a da Energionvest izvrši uplatu Gazpromu i Upravi za indirektno oporezivanje BiH, navode iz Vlade FBiH i dodaju:

– Nakon izvršenog uvida u uplatu, Energoinvest je obavijestio resorno ministarstvo da je BH Gas samo djelimično izvršio obavezu, odnosno da nije uplatio kompletan iznos iz fakture.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić poručio je građanima da neće doći do prekida snabdijevanjem prirodnog gasa, te da će neizmirene obaveze biti na vrijeme plaćene.

Energetika.ba