Ovako bi mogao izgledati Volkswagenov električni pickup

Ovako bi mogao izgledati Volkswagenov električni pickup

Volkswagen mnogo ulaže u električne automobile, obećao je da će ponuditi 75 električnih modela do kraja desetljeća, a razmišlja se i o električnom p

Volkswagen mnogo ulaže u električne automobile, obećao je da će ponuditi 75 električnih modela do kraja desetljeća, a razmišlja se i o električnom pickupu. Sada su se pojavili nezvanični renderi koji pokazuju kako bi mogao izgledati.

KDesign AG je napravio dva rendera koja nagovještavaju kako bi mogao izgledati budući Volkswagenov potpuno električni pickup ako ikada dobije “zeleno svjetlo” za proizvodnju.

Iznenađenja nema, jer se dizajn Volkswagenovog podbrenda ID dobro uklopio u formu pickupa koji ima tanka svjetla koja se protežu na prednje blatobrane, elegantni nabor na bočnom profilu, zaštitu podvozja i lukova točkova te još mnogo toga.

Stražnji dio automobila sadrži ID svjetla koja se prostiru cijelom dužinom, a tu su i nabori na karoseriji koji daju nešto sportskog duha. Renderi podsjećau na VW Atlas Tonak Concept koji je predstavljen na Sajmu automobila u New Yorku 2018. godine, a koji je bio baziran na Volkswagenovoj MQB modularnoj platformi kao i SUV Atlas. Ipak, koncept je bio duži, prenosi Klix.

Koliko je Volkswagen ozbiljan u namjeri da proizvede električni pickup, zasad nije poznato. Član Volkswagenove uprave za elektrilna vozila Thomas Ulbrich je u augustu 2020. godine izjavio da kompanija razmatra ideju koja se odnosi na proizvodu električnog pickupa baziranog na MEB platformi.

Energetika.ba