ogromne količine otpada

U BiH su poplave značajno oštetile pomoćne objekte hidroelektrana

Autor: Energetika.ba
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Poplave na području hidroelektrana na Neretvi uzrokovale su značajna oštećenja na pomoćnim objektima i nanijele ogromne količine otpada u hidroakumulacije.

Samo u hidroakumulaciji Grabovica su, prema procjeni, naneseno je oko 50.000 m3 otpada, a dodatne količine neprestano stižu.

"Nakon što su stečeni uvjeti, Elektroprivreda BiH angažiranjem raspoložive mehanizacije i ljudstva iz HE na Neretvi, i uz pomoć Civilne zaštite, započela je s uklanjanjem posljedica dotoka velikih bujičnih nanosa. Zahvaljujući pojačanim mjerama i aktivnostima te stručnosti i profesionalizmu zaposlenika, izbjegnuta su veća oštećenja na glavnoj opremi u hidroelektranama Jablanica, Grabovica i Salakovac", izvijestila je EPBiH.

Stanje u slivu Neretve se stabilizira. Brane su potpuno stabilne, a upravljanje sustavom hidroelektrana se odvija s ciljem potpune normalizacije proizvodnje.

S obzirom na najavljene oborine u nadolazećem razdoblju, EPBiH je angažirala sve raspoložive kadrovske i tehničke kapacitete kako bi osigurala uvjete za stabilan rad hidroelektrana i opskrbu električnom energijom.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba