FERK obnovio dozvolu Elgradu i Energy Tradeu za proizvodnju električne energije

FERK obnovio dozvolu Elgradu i Energy Tradeu za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK u utorak je na sjednici u Mostaru obnovila dozvolu za rad za proizvodnju elek

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK u utorak je na sjednici u Mostaru obnovila dozvolu za rad za proizvodnju električne energije gospodarskim društvima “Elgrad” d.o.o. Jajce i “Energy Trade” d.o.o. Usora.

Iz područja naftnog gospodarstva za tri su gospodarska društva postojeće dozvole izmijenjene i dopunjene sukladno zahtjevima imatelja dozvola. Radi se o dvije dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, i to za “Delta Petrol” Kakanj, d.o.o. i “Papić” d.o.o. Tomislavgrad kojemu je također, izmijenjena i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om.

Postupajući po zahtjevima za obnovu dozvole za rad za proizvodnju električne energije, odnosno, dozvole za rad za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda, u postupak javne rasprave upućena su dva nacrta dozvola. Rok za davanje komentara za nacrte, kao i rok za stjecanje statusa umješača je do 31. srpnja 2018. godine do 10 sati.

Nacrti dozvola se mogu preuzeti svakim radnim danom od 11 do 13 sati u sjedištu FERK-a ili preko internetske stranice. Iz FERK-a pozivaju sve zainteresirane da se detaljnije informiraju o predmetnim nacrtima, kao i mogućnostima sudjelovanja u postupku preko web stranice www.ferk.ba.

Postupajući po službenoj dužnosti na današnjoj redovitoj sjednici FERK je zbog nepoštivanja uvjeta i rokova utvrđenih dozvolom za rad (licencijom), te zbog neplaćene regulatorne naknade, imatelju dozvole Doo Čavkunović-BAU Bihać trajno oduzeo Dozvolu za rad (licenciju) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

FERK je donio i pet rješenja postupajući po pojedinačnim prigovorima kupaca električne energije na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, navodi se u FERK-ovom priopćenju.

Energetika.ba / FENA