FERK usvojio četiri rješenja po prijedlogu licencije

FERK usvojio četiri rješenja po prijedlogu licencije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine u petak je usvojila četiri rješenja po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za tran

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine u petak je usvojila četiri rješenja po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva: Azvirt Gradnja d.o.o. iz Sarajeva, Gorja Transporti d.o.o. Žepče, Nafta promet d.o.o. iz Gruda i Perić d.o.o. Ljubuški.

Također, usvojeno je i rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om za Perić d.o.o. Ljubuški i dva Rješenja po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za Almy d.o.o. Zenica i Binvest d.o.o. Posušje, priopćeno je iz FERK-a.

Kada su u pitanju nacrti dozvola, na redovitoj sjednici usvojen je jedan Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za “Proizvodnja električne energije”, vlasnika Ahmića Seada iz Tešnja iz solarne fotonaponske elektrane “Se Bašća 1-23kW”.

Iz naftnog gospodarstva usvojeni su nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om za Nafta Promet d.o.o. iz Gruda, Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za Hifa-oil d.o.o. Tešanj I nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom za Sjaj d.o.o. Maglaj.

Navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na web stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrt do 30. prosinca do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, [email protected], navodi se u priopćenju.

Energetika.ba