Energetika.ba
Gas

BH-Gas -Snabdijevanje BiH prirodnim gasom uredno

Autor: Energetika.ba
BH-Gas -Snabdijevanje BiH prirodnim gasom uredno

Snabdijevanje Bosne i Hercegovine prirodnim gasom odvija se bez problema. Inopartneri isporučuju potrebne i naručene količine prirodnog gasa, saopćilo je preduzeće BH-Gas.

To preduzeće je u stalnom kontaktu s inopartnerima i projekcije su da ne bi trebalo biti bilo kakvih problema u lancu snabdijevanja.

Primjetna je smanjena potrošnja gasa u odnosu na prethodne periode.

BH-Gas je formirao timove direktno vezane za nabavku prirodnog gasa, koji će periodično raditi (sedmični rad) na ovim poslovima. U slučaju potrebe, dispečerski centar odnosno narudžbe prirodnog gasa će se obavljati i iz kućnih prostora, sve u zavisnosti od situacije i preporuka kriznog štaba.

- Službe održavanja na gasnom sistemu su također formirane u timove i sve činimo da svi potrošači budu uredno snabdjeveni prirodnim gasom.

U slučaju da bilo ko primijeti bilo kakve nepravilnosti u snabdijevanju prirodnim gasom ili dužinom trase gasovoda uoči bilo šta što može uticati na ispravnost ili uredan rad gasnog sistema, molimo da kontaktira BH-Gas na telefone 033 724-220 i 061 170 678 - kaže se u saopćenju te kompanije.

(FENA)