Novo Sarajevo: Kružni tok ne može se graditi na cjevovodu za gas

Novo Sarajevo: Kružni tok ne može se graditi na cjevovodu za gas

U općini Novo Sarajevo planirana je izgradnja kružnog toka kod zgrade Energoinvesta u Pofalićima. - Za kružni tok kod zgrade Energoinvesta tek se r

U općini Novo Sarajevo planirana je izgradnja kružnog toka kod zgrade Energoinvesta u Pofalićima.

– Za kružni tok kod zgrade Energoinvesta tek se radi projekat. Općina je potpisala sporazum sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo čime smo definisali međusobna prava. Počelo je projektovanje, ali je došlo do zastoja. U pitanju je širina pješačkih staza. Drugi problem za koji nismo ni znali jeste da na toj raskrsnici, koja je napravljena osamdesetih godina prošlog stoljeća, nikada nije dobijena upotrebna dozvola. Kada se počelo sa projektovanjem, otkriven je gasni cjevovod, a koji se mora izmjestiti da bi se napravio kružni tok – kazao je za Faktor Nedžad Koldžo, načelnik Novog Sarajeva.

Koldžo je pojasnio da će Sarajevogas ubrzo završiti projekat izmještanja gasnog cjevovoda kako bi se nastavilo sa radom na projektnoj dokumentaciji.

Ubrzo ćemo dobiti stručno mišljenje od Zavoda za planiranje KS, što će nam omogućiti izdavanje građevinske dozvole, a očekujemo i urbanističku dozvolu i onda počinje izgradnja, rekao je Koldžo.

Energetika.ba