Energetika.ba
Novosti

Antić: Ovdje gdje se proizvodi struja za Srbiju, mora mnogo više novca da se vrati u ovaj kraj

Autor: Energetika.ba
Antić: Ovdje gdje se proizvodi struja za Srbiju, mora mnogo više novca da se vrati u ovaj kraj

Ovdje gdje se stvara polovina srpske električne energije, gdje se proizvodi struja za Srbiju, mora mnogo više novca da se vrati u ovaj kraj, rekao je Antić.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Socijalističke partije Srbije - Jedinstvene Srbije (SPS-JS) Aleksandar Antić izjavio je u Obrenovcu da će u narednom periodu veću pažnju posvetiti uređenju te opštine i dodao da se "šansa razvoja ne smije ispustiti".

"Ovdje gdje se stvara polovina srpske električne energije, ovdje gdje se trudom rudara i radnika u Termoelektrani proizvodi struja za Srbiju, mora mnogo više novca da se vrati u ovaj kraj i kroz ekološke projekte koji čuvaju zdravlje obrenovčana, ali i kroz izgradnju konkretne infrastrukture koja će učiniti život građana boljim", izjavio je Antić govoreći žiteljima sela Zabrežje u Obrenovcu o razvoju čitavog kraja, navodi se u saopštenju SPS.

Antić je kazao da su do sada uložena velika sredstva u postrojenja za odsumporavanje i zaštitu vazduha i zemljišta od zagađenja iz Termoelektrane i ocijenio da se tu poboljšanja već vide.

"Ja vam obećavam da ćemo u narednom periodu daleko veću pažnju posvetiti uređenju ove opštine i više energije usmjeriti u izgradnju boljeg života obrenovčana i svih okolnih sela. Ono što moramo više da uradimo, jeste da stvorimo uslove za nova radna mjesta u Obrenovcu. Imamo veliku šansu da ovo priobalje Save stavimo u funkciju razvoja, da izgradimo industrijsku zonu koja će privući brojne invesitore, a time i da otvorimo veliki broj novih radnih mejsta. Tu šansu razvoja ne smijemo i nećemo ispustiti", rekao je kadidat za gradonačelnika liste SPS - JS na tribini u selu Zabrežje u Obrenovcu, prenosi B92.

Tribini u Obrenovcu je prisustvovao i predsjednik JS Dragan Marković Palma koji je rekao da građani treba da glasaju za djela, za one programe koji su, kako je kazao, već ostvareni u opštinama gdje je ova koalicija na vlasti ili gdje odlučujuće utiče na život građana.

Kako je naveo Marković, politika njihove koalicije je usmjerena na borbu protiv bijele kuge.

"Moramo dati veću podršku porodicama sa više djece, moramo pomagati nezaposlene majke i brinuti o tome kako svu djecu da upišemo u vrtiće, u škole, kako da pomognemo roditeljima gdje je jedan roditelj nezaposlen", rekao je on.

Energetika.ba