Energetika.ba
Novosti

Bajrović čestitao Džindiću: Jedna od najvažnijih promjena u zadnjih 10 godina

Autor: Energetika.ba
Bajrović čestitao Džindiću: Jedna od najvažnijih promjena u zadnjih 10 godina

Vlada FBiH dala je danas prethodnu suglasnost na korekciju statuta rudnika čime se, po riječima federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, pojednostavljuje upravljanje rudnicima.

- Na zahtjev uprave Elektroprivrede BiH, Vlada je dala prethodnu suglasnost na korekciju statuta rudnika. Novina je u tome da sada imamo puno jednostavniju shemu upravljanja. Imamo jednog direktora rudnika i jednog tehničkog direktora za razliku od prije gdje smo imali više direktora, plus nadzorni odbor - izjavio je ministar Džindić u Mostaru nakon sjednice Vlade FBiH.

Ovim izmjenama rudnici će biti pod direktnim upravljanjem generalnog direktora i Nadzornog odbora Elektroprivrede FBiH, kazao je Džindić, te dodao kako je to prvi i najznačajniji potez u procesu rekonstrukcije rudnika.

Bivši ministar energetike Reuf Bajrović čestitao je aktuelnom ministru Džindiću na ovom potezu.

- Ovo je jedna od najvažnijih promjena u zadnjih 10 godina. Treba biti objektivan pa čestitati mom nasljedniku na tome što je uspio da dokine begovate u upravama rudnika koji su sad pod direktnim upravljanjem Uprave generalnog direktora i NO Elektroprivrede, napisao je Bajrović.

(Energetika.ba)