Energetika.ba
Novosti

Crodux: Zagađenje vode u Slavonskom Brodu nije povezano s izlijevanjem benzina

Autor: Energetika.ba
Crodux: Zagađenje vode u Slavonskom Brodu nije povezano s izlijevanjem benzina

Crodux, čija je nafta iscurila za vrijeme testiranja produktovoda u zapadnom dijelu Slavonskog Broda, tvrdi da nema veze s onečišćenjem vode.

Poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja.

Incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2.8 - 5 km udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150 - 200 lit benzina.

Tvrtka Crodux, provodi i dalje sve propisane aktivnosti u vezi sanacije", stoji u priopćenju.

Dosad se onečišćenje vode zbog kojeg Brođani nemaju pitke vode, osim u cisternama, dovodilo u izravnu vezu s izlijevanjem nafte koje se prije tri dana dogodilo na trasi bivšeg naftnog produktovoda. Taj je produktovod naime puknuo, a nafta je iscurila iz njega.

U vodi koja je izuzeta s vodocrpilišta u tvornici vode na Jelasu pronađene su nedozvoljene količine ugljikovodika zbog čega je izdano upozorenje da voda nije za piće, prenosi SEEbiz.eu.

Ogorčeni čitatelji javili su nam da u Slavonskom Brodu u trgovinama više uopće nema vode za piće. Kako nam javljaju, već u 7 ujutro voda u svim trgovinama u Slavonskom Brodu bila je rasprodana.

Grad je dovezao cisterne za vodu, a Crveni križ je dijeli ugroženim skupinama građana.

U Slavonski Brod popodne će doći premijer Andrej Plenković gdje će s ministrima Krstičevićem, Kujundžićem i Ćorićem sudjelovati na sastanku Stožera civilne zaštite koji počinje u 14 sati u prostorijama gradske uprave.

Energetika.ba