Energetika.ba
Novosti

Cvijanović sa Bo: Kina partner RS u energetici

Autor: Energetika.ba
Cvijanović sa Bo: Kina partner RS u energetici

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo izrazile su očekivanja da će vlasti na svim nivoima u BiH biti uskoro formirane.

Tokom susreta danas u Banjoj Luci Cvijanović je istakla da entitetska vlada posvećeno radi na proširenju i unapređenju saradnje RS-a i Narodne Republike Kine, te da su rezultati dobre saradnje vidljivi u različitim oblastima, od ekonomije do obrazovanja i kulture.

Kako je saopćeno iz Vlade RS, uvjerene su da će se partnerstvo i saradnja nastaviti i u narednom periodu, prije svega u oblasti privrede, energetike, te u realizaciji značajnih infrastrukuturnih projekata.

Također, naglašeno je da postoji značajan potencijal da se prijateljski odnos RS i NR Kine dodatno unaprijedi i kroz saradnju u oblasti turizma, čemu doprinosi i uvođenje bezviznog režima između dviju država.

Ambasadorica Bo čestitala je Cvijanović na rezultatima na proteklim općim izborima, te joj poželjela uspjeh na odgovornom položaju na čelu RS.

Energetika.ba / FENA