Energetika.ba
Novosti

Dodik, Čović i Brnabić otvorili Ekonomski forum na Jahorini

Autor: Energetika.ba
Dodik, Čović i Brnabić otvorili Ekonomski forum na Jahorini

Dvodnevni "Jahorina ekonomski forum 2018" o temi "Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja jugoistočne Evrope" počeo je danas,pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, a u organizaciji Udruženja ekonomista RS SWOT u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije, pišu Vijesti.ba.

Forum su svečano otvorili predsjednik RS Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ovaj događaj okupio je više od 400 učesnika iz 15 država, te 120 predavača, a programom je predviđeno 13 panela i tri okrugla stola u okviru kojeg će stručnjaci razmjenjivati mišljenja i iskustva o regionalnoj saradnji u svim oblastima, kao značajnoj poluzi ekonomskog i društvenog razvoja.

Na centralnom panelu o reformskim procesima u RS i Srbiji i značaju regionalne saradnje obratiće se premijerke Željka Cvijanović i Ana Brnabić, pišu Vijesti.ba.

Dvodnevnom ekonomskom događaju prisustvovaće visoki domaći politički zvaničnici, predstavnici svjetskih finansijskih institucija, između ostalih, MMF-a, EBRD-a i EIB-a, te predstavnici diplomatskog kora, članovi akademske zajednice, kao i čelnici javnih i privatnih kompanija.

Jedan od panelista biće i šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark.

Energetika.ba