Energetika.ba
Novosti

"Eko-toplane" ulaze spremno u novu sezonu grijanja

Autor: Energetika.ba
"Eko-toplane" ulaze spremno u novu sezonu grijanja

"Eko-toplane" ulaze spremno u novu sezonu grijanja, a sa isporukom toplotne energije najvećem dijelu konzuma krenuli smo i prije zvaničnog početka sezone, već od 3. oktobra, kroz funkcionalne probe cjelokupnog toplifikacionog sistema, saopšteno je iz preduzeća "Eko-toplane".

"Režimi grijanja na samom početku, kao i u cijeloj sezoni grijanja, biće prilagođeni kretanju spoljašnjih temperatura", istakli su u "Eko-toplanama".

Kako navode, uprkos činjenici da su dijelovi toplifikacione mreže stari skoro pet decenija, zbog čega je tokom prethodnih sezona dolazilo do problema u isporuci toplotne energije, u toku priprema za novu sezonu grijanja, maksimalnim angažmanom ljudskih i materijalnih resursa, u skladu sa finansijskim i vremenskim mogućnostima, "Eko-toplane" su realizovale veliki broj aktivnosti kroz sanaciju najkritičnijih tačaka na sistemu.

Osim toga, kako su istakli, u navedenom periodu završeni su svi potrebni remonti na sistemu daljinskog grijanja.

"Tokom sezone biće vidljivi pravi efekti ovih radova, ali u svakom slučaju, očekujemo uspješnu sezonu sa manje gubitaka toplotne energije i sa manje reklamacija naših korisnika", navode u "Eko-toplanama".

Kako su kazali, zbog manjih problema na distributivnoj mreži koji su se usljed dotrajalosti pojedinih dijelova pojavili nakon punjenja sistema, pojedini objekti i korisnici još nisu imali grijanje ili su ga imali sa prekidima.

"Sve raspoložive tehničke ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje", poručili su iz ovog preduzeća.

Kada je riječ o energentu, naglasili su u "Ekotoplanama",  do sada je obezbijeđeno oko 90% potrebnog drvnog sortimenta.

Nabavka se, ističu,  odvija u skladu sa ranije utvrđenim planom prema kojem bi do kraja godine trebalo da bude nabavljena kompletna količina energenta potrebna za sezonu 2019/2020.

Prema njihovim riječima, cijene grijanja u ovoj sezoni ostaju nepromijenjene, odnosno na nivou prošlogodišnjih.

"Još jednom podsjećamo korisnike da nam se za sve potrebne informacije mogu obratiti pozivom na besplatan infobroj 0800 502 12, pisati na email adresu info@ekotoplanebanjaluka.com ili doći lično u prostorije Korisničkog centra na adresi Bulevar vojvode Živojina Mišića 32. Takođe, podsjećamo da se mogu informisati i tokom sezone svakodnevno pratiti servisne informacije i na webstranici www.ekotoplanebanjaluka.com", zaključili su u "Ekotoplanama".

Energetika.ba / NN