Energetika.ba
Novosti

Energa B2B susreti opravdali očekivanja, uspješan poslovni događaj

Autor: Energetika.ba
Energa B2B susreti opravdali očekivanja, uspješan poslovni događaj

Prvog dana ovogodišnjeg sajma “Energa 2018”, osmog međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA prvi put implementira poslovne susrete “Energa B2B 2018” u saradnji s Evropskom poduzetničkom mrežom u Bosni i Hercegovini (EEN), uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku poslovanju iz Evropske unije i regije, saopćio je press-tim “Energa 2018”.

Cilj ovih poslovnih susreta je konkretan – pronalazak internacionalnih poslovnih partnera na sajmu. Predstavnici SERDA-e, glavnog organizatora “B2B razgovora”, iskazali su zadovoljstvo odzivom privrednih subjekata.

– Mislim da su ovi poslovni razgovori posebna vrijednost ovogodišnjeg sajma jer je riječ o ciljanim, konkretnim, usmjerenim aktivnostima na mala i srednja poduzeća. Imamo devet zemalja učesnica za “B2B razgovore”, preko 86 učesnika i više od 100 zakazanih sastanaka. Treba istaći da je riječ o ciljanim susretima koji mogu da dovedu do konkretnih rezultata, sklapanja ugovora o saradnji, kao i plasmana proizvoda i usluga bosanskohercegovačkih firmi. Sretni smo da konkretnim koracima možemo pomoći našim privrednicima u ostvarenju njihovih tržišnih ciljeva – kazala je koordinatorica odjela za projekte Delegacije Evopske unije u BiH i prekogranične saradnje Aida Džamalija Duran.

Predstavnicima privrednih subjekata koji su iskazali interes za sudejlovanje na ovim poslovnim susretima prethodno su ugovoreni bilateralni sastanci, a obezbijeđena im je i poslovna podrška osoblja Evropske poduzetničke mreže u BiH prije, tokom i nakon poslovnih susreta.

Sajam Energa uspješan je i atraktivan poslovni događaj te se već svrstao među najznačajnije manifestacije u području energetike u regiji. Energa je mjesto susreta uglednih domaćih i stranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u proizvodnji i distribuciji električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije, kao i različiti oblici poslovne suradnje, domaćih i stranih kompanija.

Ove godine je u skladu s sloganom “Misliti na budućnost/Thinking the future” obogaćen sadržaj te su u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom uspješno organizirani i ovi značajni poslovni susreti.

Sarajevo će tokom naredna tri dana biti regionalni energetski centar na kojem će se okupiti više od 100 izlagača iz 11 zemalja regije i svijeta.

Energetika.ba / FENA