Energetika.ba
Novosti

Energa „b2b“ susreti velika šansa bh. kompanijama za pronalazak inostranih partnera

Autor: Energetika.ba

U okviru projekta ENERGA 2019, međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, koji se održava od 11. do 13. juna/lipnja u Centru Skenderija u Sarajevu, organizator je posebnu pažnju posvetio poslovnim susretima “ENERGA b2b”.

Ovi susreti, za koje je pripremljen posebno opremljen sajamski prostor, za cilj imaju podržati bh. kompanije u pronalasku internacionalnih partnera koji će u tri dana posjetiti najvažniji poslovni događaj ovog tipa u Bosni i Hercegovini i regiji.

Pored Sarajevske regionalne razvojne agencija SERDA i Evropske poduzetničke mreže u Bosni i Hercegovini (EEN), koji su u prošle organizirali izuzetno posjećenje „b2b“ susrete, sa preko 100 evidentiranih sastanaka, na ovogodišnjem sajmu ENERGA „b2b“ susrete organizuje i Trgovinski odjel Austrijske amabasade u Bosni i Hercegovini.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN) susrete organizuu uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV, Tuzlanskog sajma, te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona.

Poslovni susreti će se održati 11. i 12. juna/lipnja 2019. u sajamskom prostoru u Centru Skenderija, a učesnici mogu ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima, te direktno razgovarati o mogućnostima eventualne saradnje.

Zainteresirani se za učešće na poslovnim susretima mogu prijaviti na stranici: http://energa2019.talkb2b.net, a elektronska registracija učesnika i izbor profila potencijalnih partnera je moguća do 10. juna/lipnja 2019. Termini održavanja sastanaka su prvog dana sajma 11. juna/lipnja od 13 do 16 sati, te 12. juna/lipnja od 11 do 13 sati.

Za dodatne informacije i pomoć prilikom registracije kontakt je SERDA, odjel Evropske poduzetničke mreže u BiH, tel: +387 33 652 935, e-mail: aida@serda.ba.

Također, Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini u okviru sajma ENERGA 2019. organizuje Austria Showcase “Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost u BiH”, prezentacije osam kompanija i kataloško predstavljanje austrijskih kompanija iz tih oblasti.

Austria Showcase počinje 12. juna u 10.10 h i trajat će do 12 sati, dok su „b2b“ susreti potencijalnih partnera kompanija koje će se predstaviti predviđeni u terminu od 13 do 16 sati. Više informacija o ovom događaju se može pronaći na web stranici https://www.advantageaustria.org.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi, te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Svečano otvaranje sajma je 11. juna/lipnja 2019. godine u 11.00 sati. Ulaz na sajam je besplatan, uz neophodnu registraciju na info pultu na ulazu u sajamski prostor, a više informcija o događaju se može pronaći na stranici na www.energa.ba.

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzori projekta su Ured specijalnog predstavnika u BiH, USAID EIA, UNDP, GIZ, FL Wind i BH telecom.

(Energetika.ba)