Energetika.ba
Novosti

Igman uručio zahvalnice: Kompanija na nivou iz zlatnog vremena

Autor: Energetika.ba
Vodeća bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije „Igman“ d.d. Konjic obilježila je 70 godina uspješnog rada organiziravši cjelodnevne aktivnosti zajedno sa građanima Konjica i gostima iz cijelog svijeta.

Pored panela i potpisivanja ugovora u Konjicu je organizovana i svečana akademija.

Direktor Muratbegović se zahvalio svima koji su svojim dolaskom na akademiju uveličali svečanost i rođendan ove uspješne kompanije.

"Datum osnivanja kompanije upisan je zlatnim slovima u historiju našeg grada, jer je kompanija pretvorila Konjic iz kasabe u jedan grad", kazao je Muratbegvioć.

On je podsjetio da su prvi stručnjaci koji su radili na razvoju kompanije dolazili iz cijele Jugoslavije, a da je kasnije u Konjicu pokrenuta u mašinska škola koja je obrazovala hiljade kadrova koji su radili i danas rade u ovoj kompaniji.

"Kao prvi čovjek kompanije ponosan sam na ono što smo radili i radimo", istakao je Muratbegović zahvalivši predstavnicima Vlade FBiH na pomoći.

Federalni premijer Fadil Novalić je kazao da je federalna vlada proteklih 15 godina bila uz Igman pomogavši mu da vrati neke stare dugove i uveže radni staž radnicima, a da je danas to perspektivna firma na zdravim nogama.

"Za razliku od drugih firmi koje su išle dole ili propale, ovo je primjer jedne kompanije koja je dosegla nivo na kojem je bila u zlatnom vremenu industrijskog razvoja", kazao je Novalić.

On je dodao kako je Igman primjer uspješnog rada i firma koja ima pravac u kojem treba ići i u budućem periodu.

Direktor Igmana Đahid Muratbegović tokom svečane akademije uručio je i zahvalnice partnerskim firmama i institucijama, kako onim iz BiH, tako i iz svijeta.

Među dobitnicima, između ostalih, bili su i Vlada FBiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem i Ministarstvo enregtike i rudarstva na čelu s ministrom Nerminom Džindićem, prenose Vijesti.ba.

Energetika.ba