Energetika.ba
Novosti

Investicija od 4 miliona kuna: Na jesen se otvara prvi "zeleni kolodvor" u Hrvatskoj

Autor: Energetika.ba
Investicija od 4 miliona kuna: Na jesen se otvara prvi "zeleni kolodvor" u Hrvatskoj

Grad Varaždin imat će prvi “zeleni kolodvor”. Projekt obnove Autobusnog kolodvora, izgrađenog 1965. godine, naišao je na pozitivne komentare građana koji su se godinama žalili na njegovo stanje – od ružnoće samog objekta do tijesne čekaonice i neugodnih mirisa iz javnog WC-a.

Već najesen kolodvor će putnike dočekati dograđen i preuređen, piše Lokalni.hr. Uz postojećih 290 četvornih metara dogradit će se još 80 četvornih metara i terasa sa zelenim krovom, a cijela je investicija procijenjena na oko četiri miliona kuna.

Radovi će započeti početkom lipnja. Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok rekao je da kolodvor zapušten, derutan i nefunkcionalan. – To je konzervatorski zaštićen prostor, tu nema velike gradnje i u ovakvom obliku on će izdržati test vremena. S ovom adaptacijom, rekonstrukcijom i dogradnjom on će sasvim sigurno, u nekom srednjoročnom razdoblju, zadovoljiti sve potrebe Varaždinaca, naših gostiju i turista, tim više što smo odmah išli na projekte zelenog kolodvora i zelenog gradskog prijevoza – istaknuo je gradonačelnik.

Prof. dr. sc. Antun Presečki, vlasnik tvrtke AP Varaždin, najavio je da će s kolodvora prometovati i električni autobusi koji ne zagađuju okoliš i štede energente.

Energetika.ba