Energetika.ba
Novosti

Korigovana cijena struje za privrednike u Republici Srpskoj

Autor: Energetika.ba
Korigovana cijena struje za privrednike u Republici Srpskoj

Predstavnici "Elektroprivrede Srpske", Privredne komore i velikih trgovinskih lanaca u Republici Srpskoj dogovorili su na današnjem sastanku da će u ugovorima biti korigovana cijena električne energije za ova privredna društva sa 50 na 40 eura za megavat, što će važiti do kraja ove godine.

Portparol Privredne komore Vlado Blagojević naveo je da su predstavnici ova tri subjekta održali danas sastanak u sjedištu "Elektroprivrede Srpske" u vezi sa ugovorima koji su ranije bili ponuđeni velikim trgovinskim lancima u kojima je cijena za megavat struje bila određena na 50 eura, a koju su trgovinski lanci ocijenili neprihvatljivom.

"Ti ugovori sa korigovanom cijenom na 40 eura za megavat važiće u naredna četiri mjeseca, odnosno do kraja ove godine. Takođe, do kraja ove godine veliki trgovinski lanci potpisaće nove ugovore koji će važiti od 1. januara naredne godine sa dodatnim povećanjem cijene struje na 45 eura za megavat", rekao je Blagojević Srni.

Prema njegovim riječima, u međuvremenu će biti izvršena i dodatna analiza radi sagledavanja koliko koji trgovinski lanac ima mjernih mjesta, koliko troši struje i pod kojim naponskim opterećenjima, a "Elektroprivreda Srpske" će na osnovu svoje poslovne politike eventualno i predvidjeti određene bonuse za ta privredna društva.

Predstavnici velikih trgovačkih lanaca su na jučerašnjem sastanku u Privrednoj komori Srpske naveli da im je neprihvatljiva cijena od 50 eura za megavat i da smatraju da bi se oni trebali naći u grupi privrednih subjekata kojima je određena cijena struje od 35 eura za megavat.

Energetika.ba / SRNA