Energetika.ba
Novosti

Međunarodni sajam ENERGA od 11. do 13. juna u Sarajevu: Prilika za promocije, dogovore, sklapanje novih ugovora i poslova

Autor: Energetika.ba

Međunarodni sajam ENERGA i konferencija energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije,  održat će se od 11. do 13. juna 2019. godine u Centru Skenderija. Promocija energetskog sektora posvećenog modernoj, održivoj i efikasnoj budućnosti, kao i turizma, cilj je ovog sajma koji se deveti put po redu održava u BiH.

U ime Vlade Kantona Sarajevo, kao pokrovitelja ovogodišnjeg sajma, premijer Edin Forto je potpisao Sporazum o saradnji sa predsjednikom uprave „Tuzlanski sajam“ d.o.o Tuzla Zlatkom Alidžanovićem.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ministar privrede KS Haris Bašić, kao i delegacija „Tuzlanskog sajma“ predvođena predsjednicima inicijativnog i organizacionog odbora sajma Mirsadom Đonlagićem i Mirsadom Jašarspahićem.

“Vlada KS kroz svoju ulogu pokrovitelja nastavlja podržavati tuzlanski sajam i nastoji osigurati što kvalitetnije uslove za njegove učesnike, kao što su korištenje neophodne infrastrukture i prostora za sajam kao i organizaciju njegovog konferencijskog dijela. Drago mi je da je ministar Bašić insistirao na tome da podržimo jedan ovako značajan događaj”, istakao je premijer Forto.

Ministar Bašić je  kazao da se godinama povećavao interes za učešće na sajmu, zbog čega je bilo neophodno obezbijediti adekvatan prostor za izlagače čemu je Sarajevo dalo svoju nesebičnu podršku te je preuzelo ulogu domaćina ove manifestacije. Uputio je poziv privrednim društvima kao i svim zainteresovanim da učestvuju i posjete sajam i planirane događaje koji su šansa da predstave svoje programe, dogovore nove poslove i potpišu ugovore ali i učestvuju u konferencijskom dijelu koji će biti posvećen razvoju energetike.

Direktor sajma Alidžanović je zahvalio Vladi KS na ovoj podršci i najavio da će dvorana "Mirza Delibašić" i ovaj put biti pretvorena u savremeni moderno postavljeni sajamski paviljon kao u velikim sajamskim metropolama.

“Clj nam je kao i prethodnih godina kvalitetno realizirati sajamsko-konferencijske sadržaje. Već smo rezervisali prostore za značajan broj prijavljenih izlagača. Od ove godine priključila nam se i Sarajevska razvojna agencija SERDA koja će na svojoj B2B platformi pratiti sadržaje sajma. Po istom  konceptu, B2B susreta, prijavili su nam se i atašei Austrije”, najavio je između ostalog Alidžanović.

Energetika.ba