Energetika.ba
Novosti

Nije održana vanredna sjednica Skupštine RMU Banovići

Autor: Energetika.ba
Nije održana vanredna sjednica Skupštine RMU Banovići
Iako zakazana za danas, vanredna sjednica Skupštine dioničara Rudnika mrkog uglja (RMU) u Banovićima nije održana, saznaju Vijesti.ba.

Kako doznajemo, na sjednici se nije pojavilo svih šest članova Odbora za glasanje Zuhdija Smajlović, Mirsad Bećić, Mehmed Klopić, Selma Dedić, Amir Bećirović i Minela Dostović.

Pet članova navodno je svoj izostanak sa sjednice opravdalo zdravstvenim razlozima, a jedna članica ranije je imala saobraćajnu nezgodu.

- Sjednica je otkazana iz razloga što se nije pojavio Odbor za glasanje, koji je trebao utvrditi kvorum za održavanje Skupštine. Neku su se javili da su bolesni, neki su imali saobraćajne udese i tako dalje - naveo je Ibrahim Lapandić, tehnički direktor RMU Banovići, nakon otkazane sjednice.

Pojasnio je da je Odbor za glasanje imenovao aktuelni Nadzorni odbor te da će u skladu sa zakonom Vlada, zajedno sa sekretarom društva, zakazati sljedeću sjednicu Skupštine, i to najdalje za 14 dana.

Dosadašnjem članu i predsjedniku NO Eminu Haračiću, nakon tri mandata, danas nije prestao mandat u ovom privrednom kolektivu, kao ni Rasimu Kovačeviću. Vlada FBiH za nove članove NO predložila je Edina Kurtića i Begu Birparića te dosadašnjeg člana ispred dioničara s više od pet posto dionica Antuna Luburića.

Podsjećamo, na dnevnom redu vanredne sjednice bio je izbor novog Nadzornog odbora.

Sjednica je zakazana na osnovu zahtjeva Vlade FBiH, budući da je aktuelnom Nadzornom odboru Rudnika istekao mandat 30. septembra.

Energetika.ba