Energetika.ba
Novosti

Ovogodišnji Međunarodni sajam privrede u Tešnju održat će se od 27. do 30. septembra

Autor: Energetika.ba
Ovogodišnji Međunarodni sajam privrede u Tešnju održat će se od 27. do 30. septembra
Ovogodišnji, 17. po redu "Međunarodni sajam privrede Tešanj - BiH 2023" održat će se u periodu od 27. - 30. septembra na prostoru općine Tešanj, u proširenom kapacitetu koji obuhvata preko 15.000 metara kvadratnih izlagačkog prostora.

Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji i vanjski izložbeni prostor za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga, na privrednom prostoru koji je nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Pripremne radnje za održavanje Sajma su već počele. Shodno kontinuiranom organizacijskom unapređenju, interes izlagača za ovogodišnju privrednu manifestaciju ne jenjava. Očekuje se rekordan broj domaćih i inostranih izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine, zemalja EU i šire regije.

Najavljena su učešća javnih kompanija, predstavnika partnerskih privrednih komora, kao i učešća međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Tešanj je postao jedan od lidera u razvoju ne samo Bosne i Hercegovine, već i šire regije. Zadnji podaci o poslovanju kompanija jasno pokazuju ekonomski napredak i status tešanjske privrede.

Da bi održale konkurentnost, tešanjske kompanije vrše stalna ulaganja u nove proizvodne pogone i nove tehologije.

Prepoznavajući značaj i važnost, kao i usklađivanje sa novim vremenom, fokus ovogodišnjeg Sajma je upravo na biznisu budućnosti koji mijenja cjelokupnu energetsku sliku, smanjuje troškove, osigurava samoodrživost, pospješuje cjelokupan ekonomski razvoj i pristup politikama Evropske unije.

Kroz centralnu temu sajma "Obnovljivi izvori energije" prezentovat će se aspekti zelene energije, kao i izazovi koji su pred nama. Pozivamo Vas da na vrijeme obezbijedite svoje učešće na najvećem privrednom sajmu u Bosni i Hercegovini, koji će biti centralno mjesto privrednih susreta u septembru na temu biznisa budućnosti!

Energetika.ba