Energetika.ba
Novosti

Porsche će hibridni 911 ponuditi s prvim redizajnom Serije 992

Autor: Energetika.ba
Porsche će hibridni 911 ponuditi s prvim redizajnom Serije 992

Prvi čovjek Porschea Oliver Blume potvrdio je da u njemačkoj automobilskoj kompaniji pripremaju hibridni 911 koji će biti ponuđen uz prvi redizajn naredne generacije (Serija 992) koja će ove godine naslijediti aktuelni 911 (Serija 991.2).

Pored informacije da će Porsche u dogledno vrijeme ponuditi hibridnu verziju najpoznatijeg sportskog automobila svih vremena, Blume je na godišnjoj konferenciji za medije naglasio da kompanija nema namjeru praviti električne verzije koje su zasnovane na modelima 718 Cayman, 718 Boxster i 911.

Takve opcije rezervisane su za modele koji će biti zasnovani na električnom modelu Mission E, a jedan od takvih automobila je i konceptni Mission E Cross Turismo koji je publika mogla vidjeti na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi.

Ljubitelji hibridnih sportskih automobila ipak će morati da budu strpljivi, jer Porsche neće ponuditi hibridnu verziju nove generacije modela 911 odmah nakon predstavljanja koje je planirano za ovu godinu, jer su u kompaniji odlučili da sačekaju još nekoliko godina očekujući da će neprestani tehnološki razvoj rezultirati proizvodnjom baterija koje će biti znatno lakše od sadašnjih.

Hibridni 911 trebao bi se pojaviti s prvim osvježavanjem Serije 992, a uzme li se u obzir da je Serija 991 koja stiže do svog kraja premijerno predstavljena prije sedam godina, a uz pretpostavku da će toliko trajati i Serija 992, prvi hibridni 911 mogao bi biti ponuđen kupcima 2022. godine.

Blume je prije godišnje konferencije za medije već spominjao da bi hibridni 911 trebao raspolagati sa 700 konjskih snaga, što odgovara snazi aktuelnog modela 911 GT2 RS.

Energetika.ba / Klix.ba