Energetika.ba
Novosti

Rudnik 'Kreka': Proizvodnja povećana za 20 posto

Autor: Energetika.ba
Rudnik 'Kreka': Proizvodnja povećana za 20 posto

Iz Elektroprivrede BiH navode da se trendom rasta proizvodnje stvaraju uslovi za redovno izmirivanje obaveza rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata uposlenicima.

Nova Uprava Rudnika uglja "Kreka" na čelu s direktorom Elnurom Dizdarevićem prezentirala je postignute rezultate predstavnicima Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Vladajućeg društva Koncerna - JP Elektroprivreda BiH, predstavnicima i rukovodstvu sindikata rudnika uglja.

Učesnici sastanka u Tuzli iskazali su podršku rukovodstvu Rudnika i aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata i izrazili spremnost za nastavak saradnje na poboljšanju uslova rada u Rudnicima uglja "Kreka", ostvarenju planiranih proizvodnih rezultata, poštivanju i ispunjavanju prava radnika, ali i obaveza uposlenika Rudnika prema ostvarenju proizvodnih rezultata.

Definisali su i cilj da Rudnici uglja "Kreka" u narednih šest mjeseci dostignu proizvodnju u količini oko 150.000 tona, što bi omogućilo stabilno funkcionisanje Rudnika, te dovoljne količine uglja za rad blokova u TE "Tuzla".

Predstavnici Sindikata su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo dosadašnjom radom i saradnjom s JP Elektroprivreda BiH i rukovodstvom Rudnika, saopćeno je iz Elektrprivrede BiH.

(Energetika.ba / FENA)