Energetika.ba
Novosti

SOGFBiH će razmatrati novi Zakon o električnoj energiji u kontekstu povećanja cijena

Autor: Energetika.ba
SOGFBiH će razmatrati novi Zakon o električnoj energiji u kontekstu povećanja cijena

Sjednica Predsjedništva Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) održat će se u četvrtak, 7. decembra u zgradi Općinske vijećnice u Kiseljaku sa početkom u 11 sati.

Na sjednici Predsjedništva će se razmatrati utjecaj novog Zakona o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine na proračune jedinica lokalne samouprave, a u kontekstu povećanja cijena električne energije. Članovima bit će prezentovan Izvještaj sa petog sastanka Mreže za javne financije, kao i druge relevantne informacije o aktivnostima Saveza.

U okviru tematskog dijela Predsjedništva, predstavit će se informacija o održanom sastanku u Uredu predsjednice Federacije BiH kojem su nazočili Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH, Toni Kraljević, ministar financija Federacije BiH, Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, Vedran Lakić, ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH i predstavnici Saveza općina i gradova Federacije BiH predvođeni predsjednikom Predsjedništva Saveza Mladenom Mišurićem-Ramljakom.

Savez općina i gradova Federacije BiH je, u skladu sa Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, zakonski zastupnik jedinica lokalne samouprave pred vlastima u Federaciji BiH, saopćio je Savez općina i gradova Federacije BiH.

(Energetika.ba)