Energetika.ba
Novosti

VW će uskoro izbaciti još deset električnih modela

Autor: Energetika.ba
VW će uskoro izbaciti još deset električnih modela

VW će ubrzati razvoj i do 2026. planora predstaviti još 10 novih električnih modela

Njemački Volkswagen priopćio je u utorak da planira predstaviti još 10 modela električnih vozila do 2026. i da ostaje predan Kini, gdje etablirani strani brendovi gube tržište. Volkswagen, najprodavaniji brand osobnih vozila u Kini desetljećim zaostaje za kineskim konkurentima u lansiranju električnih automobila. U 2022. Volkswagen je zabilježio pad prodaje za 3,6% na 3,18 milijuna vozila.

U veljači je kineski proizvođač električnih vozila BYD prodao više od automobila marke Volkswagen, postavši najprodavanija marka osobnih automobila u Kini drugi mjesec u četiri mjeseca.

Otkrivajući u utorak ID.7 model, Schafer je rekao da Volkswagen planira predstaviti još 10 električnih modela do 2026. godine.

Volkswagen je ranije ove godine priopćio kako namjerava ubrzati vrijeme izlaska novih modela na tržište s četiri godine na prosječno 2,5 godine za svoje kineske partnere, djelomično daljnjom lokalizacijom istraživanja i razvoja za kineske modele.

Schafer je rekao da tvrtka ulaže velika sredstva sa svojim kineskim partnerima u zajedničkom ulaganju u dizajn, proizvodnju, kao i istraživanje i razvoj, dodajući da ima do 2000 programera u svom centru za istraživanje i razvoj u pokrajini Anhui, piše SEEbiz.

(Energetika.ba)