Energetika.ba
Hidroenergija

Višković: U narednih mjesec dana će biti potpisan ugovor o izgradnji HE Dabar

Autor: Energetika.ba
Višković: U narednih mjesec dana će biti potpisan ugovor o izgradnji HE Dabar

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković kazao je da će u narednih mjesec dana biti potpisan ugovor o izgradnji i finansiranju Hidroelektrane Dabar koja će preporoditi život u Hercegovini i uticati na porast BDP-a u RS-u.

Višković je istakao da je Vlada RS-a dobila povratne informacije od kineskih investitora, ne precizirajući detalje ugovora dok ne bude potpisan.

On je rekao novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Nevesinje Milenkom Avdalovićem da je razgovarano i o izgradnji vjetroelektrana na području Hercegovine Hrgud i Grebak, navodeći da će jedna već iduće godine biti na mreži.

Višković je naglasio da Vlada RS-a ostaje privržena da pomaže svim lokalnim zajednicama, pa tako i Nevesinju.

"Mi vodimo računa o uravnoteženim ulaganjima i projektima koji su od životnog značaja za građane. Naša je želja da se Nevesinje razvija i da ljudi ovdje ostaju", rekao je Višković.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je na sastanku razgovarano o važnim projektima za opštinu Nevesinje.

On je naglasio da će sljedeće sedmice biti raspisan tender za rekonstrukciju regionalnog puta Nevesinje-Mostar do entitetske granice, što je od velikog značaja za Nevesinje.

Avdalović je dodao da su u toku i radovi na prečištaću vode na jezeru Alagovac, te da se projekt finansira sredstvima Vlade Republike Srpske i EBRD-a i da će biti završen do kraja novembra.

Energetika.ba / SRNA